logo 103x160px

Skanska väljer MobiOne som leverantör av mobilt datasystem inom bygg & anläggning


Skanskas polska dotterbolag, Skanska S.A. är involverat i ett stort byggprojekt i Polen där bl.a. över 9 mils motorväg ska byggas. MobiOne har valts som leverantör av en komplett mobil logistiklösning med orderhantering, status, rapportutskrift och positionering gällande deras transporter.

Leveransen omfattar bland annat den senaste versionen av standardmjukvaran MobiConcrete för bygg & anläggning, stryktåliga fordonsdatorer, kontorsmjukvara för statistik- och rapportutskrifter, samt en effektiv GPRS kommunikation mellan kontor och fordon.

Det är en viktig satsning för projektet när man nu väljer ett nytt mobilt datasystem från MobiOne. Skanska räknar med stora vinster i och med den nya teknologin. Exempel på detta är bättre överblick och kontroll av leveranserna samt ett avancerat rapportunderlag för beräkning och optimering av t.ex. behov av bilar och förarens ersättning.

20 + 130 fordon förses med det nya systemet

Leveransen av det nya systemet omfattar 20 + 130 enheter delat i två steg. Steg 1 beräknas att vara i drift innan oktober. Om steg 1 faller väl ut följer sedan resterande enheter. Skanska har valt följande moduler från MobiOne:

  • MobiConcrete för orderhantering inom bygg & anläggning
  • MobiConvert/Connect för integration och kommunikation
  • MobiAdmin med rapportgenerator för statistik- & rapportutskrift.
  • MobiTrack för positionering av fordon i kartprogram.

"Skanska är ett bra exempel på hur transportbranschen kan använda våra mobila lösningar för att förbättra sin service och därmed sänka sina kostnader", säger Iain Bade, vd för MobiOne.

 


 

Fler nyheter Alla nyheter | MobiOne

 

MobiOne AB

Tranebergsstrand 12
167 40 Bromma

+46 (0) 8 585 009 77
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

MobiOne | GuldBolag - Sveriges starkaste företag