logo 103x160px

St1 OY expanderar i Sverige och väljer mobila systemlösningar från MobiOne


Energibolaget St1 OY, ledande inom miljömedveten energi, har nyligen förvärvat ett större antal automatstationer från StatoilHydro ASA i Sverige och Norge. I samband med förvärvet har St1 valt den mobila systemlösningen MobiRoute för sin logistik och distribution, med den utökade MobiRoute OTC (On Truck Computer), en helt ny plattform med fordons-PC och ett integrerat mätsystem. Man har även valt MobiEco för uppföljning av bränsle och körstil som medför att koldioxidutsläppen reduceras.

St1 OY startades i Finland 1995 och finns sedan 2004 med ett fåtal automatstationer i Sverige. Nu utökar man sin närvaro i Norden med ett distributionsnät som omfattar ca 200 stationer över hela Sverige, samt ett mindre antal i Oslo-området för att på sikt utöka även där. St1 har som vision att vara ledande producent och försäljare av miljömedveten energi och man bedriver utveckling av energilösningar som skonar miljön. Som ett led i det är det även viktigt att den egna logistiken och fordonsparken är effektiv och miljösmart.

Lösningen man valt är MobiRoute från MobiOne, tillsammans med en ny typ av fordons-PC från Motorola. Det är en avancerad teknologi med integrerat mätsystem där körordern på plats styr leveransen av sort och volym automatiskt. MobiRoute OTC möjliggör för St1 att skapa en kostnadseffektiv och modern logistik samt ett instrument för att planera sina körningar. Med inbyggd GPS optimeras också körsträckan för chauffören.

”Vi har valt MobiOne som leverantör för de har gedigen erfarenhet och en tilltalande spetskompetens inom OTC-lösningar”, berättar Claus Nielsen, Logistikchef på St1 Sverige AB. ”Vi är också trygga med att detta är ett system som vi kan växa med i vår planerade expansion”.

”När St1 nu växer i Sverige vill man från början skapa en kostnadseffektiv och slimmad logistik och distribution, och vi är mycket stolta över att man valt lösningar från oss” säger Iain Bade, VD MobiOne. ”Det är en ny och spännande teknologi som ytterligare effektiviserar och underlättar leveranserna, och som ökar säkerheten för chaufförerna."

 


 

Fler nyheter Alla nyheter | MobiOne

 

MobiOne AB

Tranebergsstrand 12
167 40 Bromma

+46 (0) 8 585 009 77
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

MobiOne | GuldBolag - Sveriges starkaste företag