logo 103x160px

MobiOne väljs av Skanska i Sverige som leverantör av mobilt datasystem i mellansverige


Skanska är Sveriges ledande leverantör inom bygg & anläggning med verksamhet inom flera olika områden. För att effektivisera transporterna och minska administrationen väljer Skanska nu en komplett mobil logistiklösning med orderhantering, statusrapportering, navigering och positionering från MobiOne.

Leveransen omfattar den senaste versionen av standardmjukvaran MobiConcrete för bygg & anläggning med stryktåliga fordonsdatorer i from av Intermecs nya CN3:a. I leveransen ingår även navigerings- och positioneringsmjukvara, kontorsmjukvara för integration mot ordersystem samt en effektiv GPRS kommunikation mellan kontor och fordon.

Det är en strategiskt viktig satsning när Skanska nu väljer ett nytt mobilt datasystem från MobiOne. Exempel på besparingsområden är kraftigt minskad administration, optimering av vagnparken, bättre kontroll av leveranserna samt mindre felkörningar.

I första steget förses 37 fordon med det nya systemet som skall installeras i både betongbilar samt pumpbilar. Systemet är levererat och beräknas vara i full drift under november månad 2007.

I och med leveransen till Skanska i Sverige stärker MobiOne nu sin roll som ledande leverantör inom segmentet Bygg & Anläggning , med lösningar för transporter av betong, asfalt och kross/sand. Exempel på andra MobiOne-kunder inom detta segment är Sydsten Betong AB, Färdig Betong och Skanska i Polen.

 


 

Fler nyheter Alla nyheter | MobiOne

 

MobiOne AB

Tranebergsstrand 12
167 40 Bromma

+46 (0) 8 585 009 77
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

MobiOne | GuldBolag - Sveriges starkaste företag