logo 103x160px

ISS satsar på mobila datalösningar från MobiOne


ISS Facility Services' mattverksamhet har investerat i MobiRoute, en mobil datalösning från MobiOne med handdatorer från Motorola. Lösningen medför att ISS kommer kunna planera sina körningar på ett mer effektivt och dynamiskt sätt än tidigare. ISS planerar att i framtiden även använda den mobila lösnigen på flera av ISS verksamhetsområden.

ISS Facility Services har många strängar på sin lyra, bland annat byte av entrémattor hos företag. Hittills har man distribuerat körplanerna till sina chaufförer manuellt i form av pappersorder, men det var ett långsamt och inflexibelt system där man inte har kunnat göra ändringar i körplanerna med kortare framförhållning än en och en halv vecka.

Den mobila lösningen som MobiOne levererar till ISS heter MobiRoute. Applikationen körs på Motorolas handdatorer och som kommunicerar med ISS hemmasystem via MobiOnes server. Chauffören kan på detta vis med hjälp av handdatorn koppla upp sig via GPRS nätet på morgonen för hämta hem dagens körschema med alla dess ordrar, se dagens packlista, samt se vägbeskrivning till kunden. Efter varje leverans rapporteras ordern direkt in till hemmasystemet. Hemmasystemet kan se var varje chaufför befinner sig och kan lätt göra eventuella ändringar i körplanerna.

”Vi kände att vi ville ha ett mer dynamiskt planeringsinstrument och valde därför en mobil lösning från MobiOne där våra chaufförer utrustas med Motorolas handdatorer. I första hand handlar det om att utrusta ISS Facility Services på fem orter i Syd- och mellansverige”, säger Martin Adamson som är regionchef på ISS Facility Services.

”Förutom möjligheten till en mer flexibel körplanering för våra fordon medför det nya systemet att vi tack vare mer optimala körscheman kommer att spara kostnader för bränsle och fordonsslitage. För oss som är ett miljöcertifierat företag är det viktigt att på detta sätt ta ett aktivt ansvar för den miljöpåverkan våra fordon orsakar. Det mobila systemet medför också en ökad säkerhet för våra ensamarbetande chaufförer. Flera gånger om dagen kommer systemet att automatiskt rapportera till kontoret var chauffören befinner sig på sin runda, vilket självklart skapar en ökad trygghet för dem. Samtidigt ger det oss en möjlighet att planera mer realistiska körscheman eftersom mattbytet tar olika tid hos olika kunder", avslutar Martin Adamson.

 


 

Fler nyheter Alla nyheter | MobiOne

 

MobiOne AB

Tranebergsstrand 12
167 40 Bromma

+46 (0) 8 585 009 77
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

MobiOne | GuldBolag - Sveriges starkaste företag