logo 103x160px

MobiOne levererar pilot till LKAB

LKAB genomför under våren och sommaren 2012 pilottester inom sitt projekt SKUT – Spårbarhet och Kvalitetsstyrning för Upplagshantering och Transporter. Projektet syftar till att undersöka hur en övergripande mobil lösning på LKABs samtliga orter kan säkerställa kvalité, kontroll samt effektivisering.

LKAB (Luossavaara-Kiirunavaara Aktiebolag) avser att upphandla ett IT-system för styrning av bulktransporter utförda med entreprenadmaskiner och lastbilar med mål att i realtid kunna följa lastning, transport, lossning och lagerstatus av de olika ämnen och produkter som hanteras inom verksamheten. Efter en första utvärdering har MobiOne fått förtroendet att leverera en pilot.

”Inom LKAB lägger vi en framtidsvision för hur modern informationsteknik kan användas som stöd för styrning och uppföljning av vår verksamhet”, säger Joakim Palm, LKAB, och fortsätter, ”MobiOne har en intressant produktbredd och gedigna kunskaper om de säkerhets- och miljökrav som ställs inom transportsektorn, och de är inbjudna till de pilottester inom SKUT vi nu genomför.”

”Vi är stolta över att få detta förtroende av LKAB”, säger Iain Bade, vd MobiOne. ”Segmentet bygg- och anläggning är sedan flera år ett strategiskt viktigt satsningsområde för MobiOne och den moderna mobila plattform vi erbjuder är mycket lämpad för företag som LKAB.”

Lösningen består av bl a modulen MobiDeliv och Mobilast för order och lagerhantering samt MobiTrack Web för positionering och uppföljning.

MobiOne levererar pilot till LKAB PRESSRELEASE – MobiOne levererar pilot till LKAB

 


 

Fler nyheter Alla nyheter | MobiOne

 

MobiOne AB

Tranebergsstrand 12
167 40 Bromma

+46 (0) 8 585 009 77
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

MobiOne | GuldBolag - Sveriges starkaste företag