logo 103x160px

Norsk Hydro Olje väljer MobiOne för nästa generations "On Truck Computer"-system


Norsk Hydro Olje väljer MobiOne som leverantör av en komplett mobil logistiklösning. Leveransen omfattar den senaste versionen av standardmjukvaran MobiRoute för oljedistribution, stryktåliga fordonsdatorer och en effektiv GPRS kommunikation.

Effektiv kommunikation med tankbilarna är ett måste i Norsk Hydros distributionsverksamhet. Det är därför en viktig strategisk satsning när Norsk Hydro nu väljar ett nytt OTC system från MobiOne.

Norsk Hydro räknar med stora vinster med den nya kommunikationsteknologin och chauffören får en mer användarvänlig lösning med den nya färgskärmen och den snabbare processorn. OTC:en kommer även vara kopplad till mätsystem på bil och släp vilket automatiskt ger in och utgående volym. Samtidigt ökar säkerheten då chauffören ej kan välja fel fack vid lossning.

”Vi har valt MobiOne som leverantör då vi har ett stort förtroende för deras kompetens inom OTC-lösningar", berättar logistikker och projektledar Mattias Väversund på Norsk Hydro Olje.

80 tankbilar förses med det nya systemet Installationen av det nya systemet påbörjas i februari och beräknas vara klart under mars månad. Norsk Hydro har valt följande moduler från MobiOne:

  • MobiRoute v. 3.0 för orderhantering
  • MobiConvert/Connect för integration och kommunikation
  • MobiNav. Norsk Hydro kommer utvärdera en modul för navigation i fordonet.

"Norsk Hydro är ett bra exempel på hur transportbranschen kan använda våra mobila lösningar för att förbättra sin service och därmed sänka sina kostnader", säger Iain Bade, vd för MobiOne.

 


 

Fler nyheter Alla nyheter | MobiOne

 

MobiOne AB

Tranebergsstrand 12
167 40 Bromma

+46 (0) 8 585 009 77
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

MobiOne | GuldBolag - Sveriges starkaste företag