logo 103x160px

Coop Online och MobiOne har ingått pilotavtal –Trygg mat hem till dörren


"Leveranssäkerhet är viktigt för Coop och något som man har jobbat med sen man startade med matleveranser. Coop utvecklar ständigt sitt erbjudande och söker kontinuerligt efter lösningar som ligger i framkant för att möta deras kunders högt ställda krav på den mat som levereras hem till dem. Coop Online genomför nu en pilot med MobiOnes lösning MobiTemp på ett antal bilar. Coop kommer att testa och utvärdera två olika tekniker, MobiTemp Puck och trådlösa sensorer"

Snabb tillväxt inom e-handeln ställer nya krav på leveranser

Onlinehandeln beräknas öka från dagens 2% till 10 % inom några år. Coop satsar därför stort på e-handel och i 2017 öppnade Coop sin första dark store i Kungens Kurva. Den snabba tillväxten i e-handeln ställer nya krav på temperaturövervakning av matleveranserna.

Utmaningarna med det ”nya” sättet att handla och få mat hemlevererat är flera.

Ett viktigt område är att säkerställa den obrutna kylkedjan i leveransen fram till konsumenten, för att garantera kvalitén i livsmedlen.

”Med våra temperaturlösningar kan Coop Online dokumentera att matvarorna haft en obruten kylkedja – från Coop Onlines lager hem till kundens dörr”, säger Iain Bade, VD MobiOne.

Löpande digital temperaturövervakning ger kontroll

Temperatur tillsammans med tid och position rapporteras löpande in till en molntjänst. Via positioneringen fås även fakta om leveranser, körtider, stopptider med mera.

Enkelt att fånga upp avvik och vidta åtgärder

Med hjälp av MobiOnes temperaturlösningar kan kundtjänstpersonalen se aktuell temperatur i fordonet, få larm vid temperaturavvikelse och enkelt ta fram dokumentation om temperatur vid tidigare leveranser.

"MobiTemp möjliggör därmed att enkelt fånga upp eventuella avvik och vidta åtgärder för att kunna garantera att matkassen håller rätt temperatur, hela vägen hem till kund", säger Bengt Ericsson, KAM MobiOne.

För mer information kontakta:
Iain Bade, VD på MobiOne, 070-444 67 78
Bengt Ericsson, KAM på MobiOne, 073-665 58 55
 

Om Coop Online

Coop öppnade sin första dark store på Kungens Kurva 2017. Coop Online erbjuder matkassar, köpklara recept och möjlighet att välja fritt bland tusentals varor bl.a. färskvaror och delikatesser. På många av orterna levereras maten direkt hem till kundens dörr.

Läs mer om

MobiTemp Lager – lagerlösning med trådlös temperaturövervakning

MobiTemp – temperatursensorer som loggar temperaturen digitalt i lastutrymmet under transport

MobiTemp App – en app med sensor för stickkontroll av matkassar vid upphämtande och överlämning till kund

MobiTemp Puck – en ”puck” som läggs i matkassen. Pucken loggar tid, plats och temperatur löpande under hela leveransen.

 


 

Fler nyheter Alla nyheter | MobiOne

 

MobiOne AB

Tranebergsstrand 12
167 40 Bromma

+46 (0) 8 585 009 77
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

MobiOne | GuldBolag - Sveriges starkaste företag