logo 103x160px

Ökad effektivitet och lönsamhet med mobila lösningar

MobiOne erbjuder mobila applikationer inom transport, distribution, service, försäljning, entreprenad, renhållning och lager. Våra produkter och komponenter kompletterar varandra och du väljer den lösning som passar för just din verksamhet.

bild08Bättre kontroll och uppföljning

Oavsett vilken lösning du väljer kan den integreras med olika order-, lager- och faktureringsprogram. Order och information skickas direkt till handdatorn på fältet eller på lagret, och leveranser och körningar rapporteras tillbaka direkt in i hemmasystemen. Administrationen minskar dramatiskt, liksom felkällorna med manuell inmatning. All kommunikation sker över 3G/GPRS-nätet och/eller trådlöst nätverk (WLAN) vilket ger låga driftskostnader.

Miljö och säkerhet

Miljöaspekten skyndar på omställningen till en mer effektiv logistik och distribution. MobiOne erbjuder ett antal produkter som var för sig eller som en helhetslösning bidrar till minskad miljöpåverkan genom lägre koldioxid- och partikelutsläpp. Med effektivare ruttplanering och kunskap om kördata, fordonsprestanda och trafikförhållanden ökar man också säkerheten för chauffören och omgivningen.

Lösningsområden

Våra mobila datorlösningar återfinns inom orderhantering, navigering, positionering, miljö och säkerhet, samt lagerstyrning.

 • Orderhantering

  Orderhantering

  Traditionell orderhantering i en distribuerande verksamhet med mobil personal bygger på ett stort antal telefonsamtal och en tidskrävande hantering av papper. Med mobila lösningar skickas ordern direkt till bilens handdator. Informationen blir korrekt och fullständig till chauffören som i sin tur rapporterar hämtningar och leveranser direkt in i hemmasystemet.
  Integration
  All kommunikation sker över 3G/GPRS-nätet vilket ger mycket låga driftskostnader. Lösningen kan integreras med olika order-, lager- och faktureringsprogram.
  Mobila applikationer från MobiOne minskar administrationen och ökar effektiviteten och lönsamheten i er transport- och distributionsverksamhet.
 • Navigering

  Navigering

  Med hjälp av avancerad teknologi som GPS och elektroniska kartor i fordonsdatorn får chauffören möjlighet att planera för olika destinationer och att välja rutt. Genom integration med hemmakontorets orderhantering visas nästa adress och närmaste väg automatiskt. Det ger snabbare leveranser och kortare körsträcka.
  Minskad stress
  Chauffören får direkt på handdatorn närmaste vägen till aktuell destination. Handdatorn läser upp instruktioner så att chauffören kan koncentrera sig på trafiksituationen. Kontroll över körsträcka och tidsåtgång ger också en bättre arbetsmiljö eftersom man kan planera körtid och pauser bättre.
 • Positionering

  Positionering och ruttoptimering

  Hemmakontoret kan med en mobil lösning och gps positionering enkelt skicka rätt uppdrag till rätt bil. Transportledarna ser också i realtid var fordonet befinner sig och kan i efterhand följa upp fordonets rutt, stopptider och hur lång körsträckan blev under en dag.
  Ökad effektivitet och bättre arbetsmiljö
  Genom transportoptimering planeras också bästa väg för rutt med flera olika stopp. Chauffören får bättre överblick och kontroll över sin arbetsdag och upplever en minskad stress att hinna i tid.
 • Miljö och säkerhet

  Miljö och säkerhet

  Engagemanget i miljöfrågor är viktigare än någonsin och en sänkt bränsleförbrukning är också bra för miljön. Genom att köra sparsamt kan bränslekostnaderna sänkas med upp till 15% på personbilar och ända upp till 25% på tung trafik. Med smarta mobila lösningar registreras information om bränsleförbrukning men även förarstil, fordonsprestanda och trafikmiljö. Det ger föraren stöd under färden och hemmakontoret möjlighet att följa upp driften av sina fordon.
  Trafiksäkerhet
  Vi har alla ett ansvar för säkerheten på våra vägar. De flesta företag och organisationer som har fordon ute på våra vägar har en trafikpolicy eller andra frivilliga åtaganden. Med hjälp av GPS och CANbus-teknik registreras information om körningen och följs sedan upp i de olika systemen.
 • Lagerstyrning

  Lagerstyrning

  Kostnadseffektiva och tillförlitliga lager- och logistikflöden effektiviserar och ökar kvaliteten på verksamheten samtidigt som administrationen minskar. Via kommunikation över WLAN och/eller GPRS kopplas lagersystemet samman med lagerarbetarens handdator. Uppdrag överförs trådlöst till handdatorn, och leveranser, flyttar, inventering och beställning rapporteras direkt mot lagersystemet.
  Stora tidsvinster och ökad servicegrad
  Bättre kontroll och hög driftsäkerhet förbättrar flödena och en tillförlitlig information för lagerstatus och leveranser ger ökad servicegrad. Dessutom sparas mycket tid.

 

MobiOne AB

Tranebergsstrand 12
167 40 Bromma

+46 (0) 8 585 009 77
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

MobiOne | GuldBolag - Sveriges starkaste företag