logo 103x160px

Färdig Betong AB väljer MobiOne som leverantör av mobilt datasystem för sina betongtransporter


Färdig Betong är en av Sveriges största leverantörer av fabriksbetong. För att effektivisera transporterna och minska administrationen väljer Färdig Betong nu en komplett mobil logistiklösning med orderhantering, statusrapportering, navigering och positionering från MobiOne.

Leveransen omfattar den senaste versionen av standardmjukvaran MobiConcrete för bygg & anläggning med stryktåliga fordonsdatorer. I leveransen ingår även navigerings- och positioneringsmjukvara, kontorsmjukvara för integration mot ordersystem samt en effektiv GPRS kommunikation mellan kontor och fordon.

Det är en strategiskt viktig satsning när Färdig Betong nu väljer ett nytt mobilt datasystem från MobiOne. Färdig Betong räknar med stora besparingar i och med den nya teknologin. Exempel på detta är kraftigt minskad administration, optimering av vagnparken, bättre kontroll av leveranserna samt mindre felkörningar.

100 fordon förses med det nya systemet

Leveransen av det nya systemet omfattar totalt 100 enheter som skall installeras i både betongbilar samt pumpbilar. Systemet beräknas driftsättas under första kvartalet 2007.

Färdig Betong har valt följande moduler från MobiOne:

  • MobiConcrete för orderhantering inom bygg & anläggning
  • MobiConvert/Connect för integration och kommunikation
  • MobiNav för orderintegrerad navigering i fordonet.
  • MobiTrack för positionering och statusrapportering av fordon i kartprogram på kontoret.

MobiOne, nu ledande inom segmentet Bygg & Anläggning.

I och med denna leverans blir MobiOne nu en ledande leverantör av mobila datasystem inom segmentet Bygg & Anläggning, med lösningar för transporter av betong, asfalt och kross/sand. Exempel på andra MobiOne-kunder inom detta segment är Sydsten Betong AB och Skanska AB. "Färdig Betong är ett bra exempel på hur transportbranschen kan använda våra mobila lösningar för att förbättra sin service och därmed sänka sina kostnader", säger Iain Bade, vd för MobiOne.

 


 

Fler nyheter Alla nyheter | MobiOne

 

MobiOne AB

Tranebergsstrand 12
167 40 Bromma

+46 (0) 8 585 009 77
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

MobiOne | GuldBolag - Sveriges starkaste företag