logo 103x160px

Martinsen Transport och Scan Tank väljer mobil datorlösning för ökad säkerhet, bättre körplanering och minskad miljöpåverkan


Martinsen Transport AS och Scan Tank, i huvudsak inriktad på transporter inom petroleum, tar i samband med övertagandet av alla transporter för Shell Norge ytterligare ett steg i sitt arbete för säkra och effektiva transporter och utrustar sin flotta med en mobil fordonslösning från MobiOne.

”Vi har alltid satt en ära i att arbeta för en hög säkerhet, förbättrad miljö och effektivitet, både för våra chaufförer och för omgivningen. Som en av de första företagen i norra Europa utrustar vi nu våra bilar med en helt ny generation fordonsdator från Motorola och en unik lösning från MobiOne”, berättar Morten Tönjumshagen, VD Scan Tank. ”Med lösningen får chauffören information dynamiskt såsom körscheman och vägbeskrivningar via GPS och GSM, men också information om ex. körstil och kommande hastighetsbegränsningar. Förutom ökad säkerhet kommer systemet att kunna generera en bränslebesparing på upp till 10% och minskade underhållskostnader”, avslutar Morten Tönjumshagen.

Lösningen från MobiOne består av MobiRoute, MobiNav, MobiEco, MobiTrack, MobiISA och MobiBlack Spots, samt Motorola On-board computer och ger bl. a fördelar som realtids-kommunikation, ökad säkerhet, minskad administration, minskad miljöpåverkan och minskat underhåll. Systemet tas i drift sommaren 2010.

”I samband med önskemål från Shell fick vi förtroendet av Martinsen Transport att leverera en modern realtidsbaserad datorlösning med absolut senaste teknologi”, säger Iain Bade, VD MobiOne, och fortsätter, ”Säkerhet, effektivitet och miljö står mer och mer i fokus och vi märker av en ökad efterfrågan av helhetslösningar där flera av våra produkter ingår.”

 


 

Fler nyheter Alla nyheter | MobiOne

 

MobiOne AB

Tranebergsstrand 12
167 40 Bromma

+46 (0) 8 585 009 77
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

MobiOne | GuldBolag - Sveriges starkaste företag