logo 103x160px

BST investerar för ökad kontroll och lägre miljöpåverkan


BST AB – verksamma sedan 2001 med placering i Södertälje - är ett bolag med betydande och lönsam tillväxt, och som idag förfogar över 70 lastbilar varav 25 med släp. Genom att hålla en väl utvecklad administration, uppföljning och avrapportering strävar man hela tiden efter att kunna erbjuda sina kunder effektiva transporter. Nu tar man ytterligare steg och utrustar sina fordon med ett mobilt datorsystem från MobiOne. Lösningen gör det enklare att planera och följa upp sina transporter och också nå målen med lägre miljöpåverkan, ökad säkerhet i trafiken och minskad stress för chauffören.

En viktig funktion i den nya lösningen är att chauffören direkt på plats kan redovisa, med automatik eller handpåläggning, körd sträcka, tidsåtgång och utförda arbeten och få en kvittens av uppdragsgivaren direkt på handdatorns skärm. Genom integration med Hogia MobiLast skickas sedan det utförda uppdraget i realtid tillbaka till ordersystemet.

”I och med en stadig tillväxt under de senaste åren ville vi kunna planera och effektivisera våra transporter bättre. Vårt första steg var ett nytt transportledningssystem där valet blev MobiLast från Hogia”, berättar Johan Berge, vd BST, och fortsätter. ”För den mobila lösningen rekommenderade Hogia sedan MobiOne som samarbetspartner, vilka hjälpte oss med en lösning som tillgodosåg alla våra önskemål och behov.”

Lösningen från MobiOne består bl.a. av

  • MobiDeliv - effektiviserar transportplaneringen och minskar administrationen.
  • MobiEco och MobiCo2 – planering och uppföljning av utsläppsnivåer och miljöpåverkan.
  • MobiNav Pro - preciserar leveranserna.
  • MobiTrack Web - ger ökad säkerhet och uppföljning av leveranser.

Plattformen som används i hårdvaran MC65 från Motorola är OceanBlue.

”Det råder idag en stor efterfrågan på teknologier och effektiva lösningar inom transportnäringen som ökar säkerheten och minskar miljöpåverkan, säger Iain Bade, vd, MobiOne. ”Vi har idag en bredd av produkter och stor kunskap för att möta dessa behov, och vi är därför mycket glada över att BST väljer en totallösning från oss.”

PRESSRELEASE – BST investerar för ökad kontroll och lägre miljöpåverkan | datorlösningar från MobiOne  PRESS-RELEASE - BST investerar för ökad kontroll och lägre miljöpåverkan

 


 

Fler nyheter Alla nyheter | MobiOne

 

MobiOne AB

Tranebergsstrand 12
167 40 Bromma

+46 (0) 8 585 009 77
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

MobiOne | GuldBolag - Sveriges starkaste företag